ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Tjek solcellerne for snavs og blågrønalger

30 november 2012, Nyhed

Ugens nyheder: Uddrag fra medierne fra perioden d. 22. – 30. november

Tyske forskere: Svampe og bakterier kan skade solcelleanlæg (Ingeniøren, d. 25. november 2012)

Resume: At blågrønalger er sande overlevelseskunstnere er ikke noget nyt, men nu viser tysk forskning, at de har fundet endnu et sted at slå sig ned – solceller. Som med alt andet snavs på solcellerne vil det mindske mængden af lys der når frem til solcellerne og dermed også den mængde energi anlægget producerer. Men blågrønalger er være en almindelig snavs af to årsager. Den første er at de ikke bare stopper lyset fra at nå frem, de ligefrem sluger det, især for bølgelængder mellem 300 og 1.000 nanometer, som også er det område solcellerne bruger til at producere strøm. Den anden årsag er, at de med tiden fører til fysiske og kemiske ødelæggelser af glasset. Derved mister solcellerne sin glatte overflade og lyset brydes anderledes. Ifølge forskerne findes der dog en simpel løsning ”Rengør solcellerne regelmæssigt og mindst en gang om året”.

Læs hele artiklen om solceller og blågrønalger her

________________________________________________________________________________

Kommentar fra Co2Pro

Solceller er næsten vedligeholdelses fri, men snavs og blågrønalger (som artiklen beretter) kan mindske solcellernes ydelse. Det kan derfor betale sig lige at tjekke solcellerne en til to gange om året. Det kunne meget passende være, når foråret for alvor er slået igennem og solen begynder at vise sig på himlen i længere perioder. Solcellerne producerer størstedelen af den årlige produktion i sommerhalvåret, så det er optimalt, hvis de er rene på det tidspunkt.

Det er langt fra sikkert, at det vil være nødvendigt at rengøre cellerne, men skulle det være nødvendigt kan de sagtens vaskes, husk dog at være forsigtig.

LG giver følgende råd til rengøring af solceller:

  • Vand, ætanol eller et almindeligt rengøringsmiddel til vinduer og en mikrofiberklud kan bruges til periodisk vask eller rengøring af frontglasset for at fjerne støv, snavs eller andre aflejringer.
  • Der må aldrig anvendes ætsende eller skurende rengøringsmidler eller kemikalier, herunder ammoniakbaserede opløsninger, til at rengøre det overfladebehandlede frontglas.
  • Brug altid elektrisk isolerende gummihandsker når du vedligeholder, vasker eller rengør solceller.
  • Materialeaflejringer på rammens overflade kan rengøres med en våd svamp eller klud og tørres med et rent vaskeskind eller lufttørres.

_________________________________________________________________________________

Tjek solcellerne for snavs og blågrønalger 1-2 gange om åretEkstraregning til solcelleejere (dr.dk, d. 28. november 2012)

Resume: Hidtil har samtlige af landets energiselskaber valgt ikke at gøre brug af den mulighed de har for at opkræve et gebyr fra solcelleejere for at benytte el-nettet. Men det ser ud til at ændre sig nu. I hvert fald har Østjysk Energi nu meldt ud, at de 1.700 ejere af solcelleanlæg, der er tilsluttet gennem dem fra 2012 kan se frem til at skulle betale omkring 600 kroner om året for et 6 kilowatt anlæg. Det forventes at flere elselskaber følger trop.

Læs hele artiklen om en ekstra regning til solcelleejere her

<< Tilbage til oversigt