ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Termografi: Se forskellen på kvalitet og discount

18 juni 2012, Nyhed

Det er nemt nok at sige, at der er forskel på om du køber discount eller kvalitets solceller, men denne termografiske undersøgelse fra en af vores forhandlere, El-gården i Svendborg, viser tydeligt, at det ikke bare er tomme ord.

7. februar udførte El-gården termografiske undersøgelser på både et anlæg fra Mitsubishi og et billigt kineser modul. Før vi ser på billederne skal det lige nævnes at høje temperaturer nedsættet panelernes ydeevne.

 

 

Her ses et termografisk billede af det billige modul. Jo lysere farver på billedet jo højere temperaturer. På billedet af kineser modulet ses tydeligt en del lyse pletter på panellet. Der er altså en del steder, hvor solcellerne ikke vil yde det optimale.

 

 

 

 

 

Her ses to termografiske billede at et Mitsubishi modul, her er der til gengæld kun et sted, hvor den lyse farve viser en meget højere temperatur. Ved nærmere undersøgelser viste det sig at stedet markeret med Ar er der, hvor der er lavet hul i taget for at kunne trække ledninger igennem. Det var altså reelt varme der siver ud fra huset, der er skyld i den lyse plet.

Se hele rapporten som PDF her

<< Tilbage til oversigt