ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Solenergi overhaler vindenergi

15 juni 2012, Nyhed

Det er ikke kun i Danmark, at solceller er populære som aldrig før. På verdensplan overhalede solenergien i 2011 vindenergien som den mest populære form for vedvarende energi at investere i. Hele 147 milliarder US dollars blev der sidste år investeret i solenergi.

Både UNEP (United Nations Environment Programme) og REN21 (Renewable Energy Policy Network for the 21st Century) fremlagde i denne uge deres rapporter over de globale trends indenfor vedvarende energi i 2011. 

Rapporterne viste, at der i 2011 blev sat ny rekord for investeringer i vedvarende energi. Sammenlagt blev der på verdensplan investeret 257 milliarder, en stigning på 17 procent i forhold til 2010. Solenergien alene stod for investeringer på 147 milliarder dollars en stigning på 52 procent i forhold til 2010. Det betyder at vindenergien, der ellers i tidligere år har været den mest populære vedvarende energitype, måtte se sig overhalet. Faktisk blev der i 2011 investeret næsten dobbelt så meget i solenergi som i vindenergi.

De store stigninger bliver endnu mere markante, når man samtidig tager med i beregningerne, at mange af de vedvarende energityper, ikke mindst solcellerne, er faldet i pris og derfor er blevet billigere at investere i. Det betyder, at vedvarende energi nu leverer 16,7 procent af det globale energiforbrug.

Ser man udelukkende på beløbet var Kina med 52 millioner dollars den største investor i vedvarende energi, skarpt forfulgt af USA med 51 millioner dollars. Regner man det derimod ud per person, så bevarede Tyskland sin første plads.

Faldende priser
Til trods for den store stigning af investeringer i solenergi, så betød den store konkurrence på markedet, at en række producenter måtte dreje nøglen om, deriblandt fem store tyske og amerikanske producenter. Priserne på solcelle moduller faldt på grund af konkurrencen næsten 50 procent i løbet af 2011.

De faldende priser har fået mange regeringer til at sænke eller fjerne tilskud til vedvarende energi, en udvikling både UNEP og REN21 advarer imod på nuværende tidspunkt i det, at de fremhæver at sektoren for vedvarende energi er inde i en kritisk periode lige nu, hvor et for tidligt stop i støtte kan skade branchen og udviklingen i mod en mere miljøvenlig energiproduktion, f.eks. EU’s målsætning om at 20 procent af energien i 2020 skal komme fra vedvarende energi.

Læs mere om rapporten på engelsk her, hvor der også er links til de fulde rapporter.

<< Tilbage til oversigt