ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Solceller på Alcatraz – sommerens nyhedsoverblik

22 august 2012, Nyhed

Normalt bringer vi cirka ugentligt et overblik over artikler og nyhed om solceller og solcellemarkedet, hvis der har været relevant historier. Det har grundet ferie ikke været muligt i den seneste måned, så det råder vi bod på her med en opsamling af nyheder fra perioden 23. juli til 23. august.

  

Solceller på Alcatraz (Photon, 23. juli 2012)

Resume: Verdens måske mest kendte fængsel har nu fået monteret solceller på taget. Fængslet havde i sin levetid et hav af kendte fanger, hvoraf den mest kendte nok er selveste Al Capone. Fængslet lukkede i 1963, men er siden blevet verdenskendt gennem et hav af film og tv-serier. Nu drives fængslet i San Francisco Bugten som en turistattraktion med 1,4 millioner besøgende.

Hidtil er Alcatraz’s el kommet fra diesel brændstof transporteret til øen med skib, men det er efterhånden blevet en dyr metode så nu har det gamle fængsel fået installeret 1.300 solceller på taget, disse skal sammen med batterier til opladning sørge for at der er strøm på øen.

Læs hele pressemeddelelsen på engelsk her

Solcelleanlæg firedoblet siden nytår (energy-supply.dk, 26. juli 2012)

Resume: Ved indgangen til 2012 var der i alt 2.681 solcelleanlæg registreret i Danmark. Det tal er i juni vokset til mere end det firedobbelte, helt præcist 11.027 anlæg. I samlet ydelse svarer det til en stigning fra knap 11 megawatt til næsten 52 megawatt. Fortsætter den udvikling året ud, så betyder det at der i 2012 vil være installeret 900 % flere solcelleanlæg end der blev i 2011.

Læs hele artiklen her

Verdens største solcelleproducent i store problemer (epn.dk, 2. august 2012)

Resume: Verdens største solcelleproducent, kinesiske Suntech, der er børsnoteret i New York, er havnet i en uvis situation. Det sker efter, at det har vist sig at obligationer selskabet havde brugt som sikkerhed for nye lån aldrig har eksisteret. Det formodes at den kinesiske regering ikke ønsker at se landets største producent gå konkurs og vil gribe ind med en hjælpende hånd.

Læs hele artiklen her

Hver anden boligejer vil investere i energibesparelser (energy-supply.dk, 6. august 2012)

Resume: En ny undersøgelse lavet af Epinion for Nybolig viser at 48 % af boligejerne enten har eller forventer at investere i energibesparelser i deres bolig. Af de 48 % vil halvdelen af de adspurgte isolere ekstra og/eller skifte vinduer. På tredjepladsen følger solceller med 16 %.

Læs hele artiklen her

Solceller spås størst vækst indenfor vedvarende energi på verdensplan (Photon, 14. august 2012)

Resume: Ifølge en ny rapport fra Pike research vil klodens samlede kapacitet af vedvarende energi i de kommende fem år vokse med 232 GW og den suverænt største bidragsyder til dette vil være solenergien med 210 GW. Det skyldes både de faldende priser gennem det seneste år og en stadig voksende produktion af solcelleteknologi.

Det forudses at Europa også i de kommende fem år vil være det største marked for vedvarende energi, mens Asien vil være det hurtigst voksende marked.

Læs mere info fra rapporten på engelsk her

Solcelleejere risikerer røde tal i strømregnskabet (energy-supply.dk, 22. august 2012)

Resume: Energinet.dk, der står for administrationen af nettomålerordningen, skønner at hver 1 ud af 10, der har fået installeret solceller, ikke har fået tilmeldt sig nettomålerordningen. Det vil i værste fald kunne koste dem flere tusinde kroner, da de vil risikere at skulle betale for alt den strøm de trækker fra el-nettet og ikke få fratrukket den mængde de har leveret.

Læs hele artiklen her

Co2Pro’s forhandlere vil rådgive og hjælpe med tilmeldingen til nettomålerordningen, men for en sikkerheds skyld anbefaler vi, at man også selv tjekker op på, at anlægget er blevet tilmeldt.

<< Tilbage til oversigt