ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Solcelleloven ændret!

22 marts 2013, Nyhed

Ændring af solcellelovenSelvom den seneste solcellelov endnu ikke er fyldt et halvt år og der stadig ikke foreligger definitioner, så som hvordan reglerne præcis er for boligforeninger og solcellelaug, har politikkerne i denne uge været ude at ændre på reglerne.

Argumentationen for regelændringerne er frygten for at solcellespekulanter ville opsætte flere 400 kW anlæg lige ved siden af hinanden og dermed få for fordelagtige forhold.

Ændringen betyder at jordanlæg på op til 6 kW frem over kan få 130 øre/kWh, mens større anlæg end det kun kan få 90 øre eller i nogle tilfælde sågar kun 60 øre.

Til gengæld er grænsen på 400 kW ophævet, så alle anlæg på tag kan få enten 130 øre eller 145 øre for fællesanlæg.

De nye regler fastlægger at der ved tag forstås det øverste, beskyttende dække over en bygning og at der skal være tale om en bygning, som ikke er opført med det formål at opsætte solceller på bygningen.

Læs mere og se alle de nye afregningspriser her

Gælder solcelleloven egentlig?Gælder loven egentlig?

Selvom politikerne allerede har været ude at ændre ved solcelleloven så er loven faktisk endnu ikke godkendt og danskere på den nye ordning kan derfor ikke kan få udbetalt de 1,3 kroner for den overskydende produktion, de ellers var blevet stillet i udsigt. De nye regler betyder nemlig, at pengene skal udbetales af Energinet.dk, der er statsejet. Dermed tæller beløbet som statsstøtte og så skal det først godkendes i EU, hvilket kan tage et halvt til et helt år, og før kan pengene ikke udbetales. Politikerne regner ikke med, at EU-godkendelsen bliver et problem og pengene udbetales med tilbagevirkende kraft. Men en ideel situation er det jo ikke.

Læs en artikel om emnet på Ingeniørens hjemmeside ved at klikke her

<< Tilbage til oversigt