ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Solar Frontier sætter nye effektivitetshøjder

19 juni 2013, Nyhed

Ugens nyheder: Uddrag fra medierne fra perioden d. 9. – 18. juni 2013


18. juni

Solar Frontier fremstiller CIS modul med effektivitet på 14,6 % (PV Magazine)

Resume: Det er lykkes Solar Frontier at fremstille et solcellemodul i fuld størrelse med en effektivitet på hele 14,6 % (et normalt Solar Frontier modul ligger på 13,4 %). Den høje effektivitet er opnået på et testmodul og kan endnu ikke masseproduceres, men da det er produceret på selve Solar Frontiers hovedfabrik Kunitomi i Miyazaki, Japan, forventer man at det kan omsættes til produktionen indenfor en overskuelig tidshorisont. Med en effektivitet på 14,6 % nærmer CIS-teknologien sig med hastige skridt effektiviteten på polykrystallinske solceller, der i gennemsnit ligger på 15 %.

Den høje effektivitetsprocent er testet og godkendt af det amerikanske testinstitut UL.

Læs mere på engelsk her 


11. juni

Endnu en ny solcellelov

Så har politikkerne igen ændret på solcelleloven. Med det nye lovforslag bliver det kun muligt at opsætte solceller med høj sats i forbindelse med boliger, da der indføres et loft på 6 kW pr. hustand, det betyder at andelsboligforeninger og lignende vil kunne opføre anlæg, der er større, så længe de ikke overskrider 6 kW pr. hustand. Der skelnes ikke mellem anlæg på tag og jord.

Der sættes et årligt loft på 20MW, der kan få støtte til høj sats. Det betyder blandt andet, at der skal søges tilsagn hos Energinet.dk før et anlæg opsættes, hvis man ønsker den høje sats.
Alle anlæg der ikke kan få forhøjet støtte får 60 øre de første 10 år og 40 øre de næste 10 år.

Strøm der bruges indenfor den time, hvor det produceres vil fortsat være afgiftsfri.

Læs hele lovforslaget her

Lovforslaget ventes at blive vedtaget inden politikerne går på sommerferie i slutningen af måneden. Loven gælder allerede fra fremsættelse, det vil sige fra tirsdag d. 11. juni.

Der bruges samme overgangsordning som ved den tidligere lovændring. Det betyder at der skal være indgået en bindende købsaftale og et af de fire krav, der nævnes i lovforslaget skal være opfyldt senest mandag d. 10. juni.

Artikler fra medierne om det seneste lovforslag på solcelleområdet her

Kun boliger vil få støtte til solceller (Klima, enrgi og bygningsministeriet)

Seneste solcelleforslag: Nu skal solceller kun være til boliger (Ingeniøren)

Her er de nye solcelleregler (Energy Supply)
 

9. juni

Hver tiende kommune har indført æstetiske krav til solceller (Ingeniøren)

Resume: Et stigende antal af landets kommuner har fastsat regler for omfanget og udseendet af solceller opsat på tage. Helt præcist har 12 ud af 98 kommuner lagt regler for opsætning af solceller på deres hjemmesider. Reglerne er alt andet end ensartede, da der ikke findes landsdækkende regler på området, men de indeholder ofte krav til maksimal genskin, så de ikke generer omgivelserne.

Læs hele artiklen fra ingeniøren her

Hos Co2Pro opfordrer vi til at tjekke, hvilke regler der gælder i din kommune, hvis du overvejer solceller, ligesom der kan være lokalplaner, der har betydning i forhold til dine muligheder for at få solceller på taget.

<< Tilbage til oversigt