ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Solar Frontier sætter ny verdensrekord

09 januar 2013, Nyhed

Ugens nyheder: Uddrag fra medierne fra perioden d. 1. – 8. januar 2013

Solar Frontier sætter ny verdensrekord i effektivitet

8. januar 2013:

Solar Frontier opnår en effektivitet på 19,7 % i CIGS solceller (PV Magazin)

Resume: Denne japanske tyndfilmsproducent Solar Frontier (som Co2Pro er officiel dansk forhandler for) har sat endnu en verdensrekord ved at opnå en effektivitet på 19.7 % i en CIGS tyndfilmsolcelle. De 19,7 % er målt på en ”minicelle” på 0,5 cm x 0,5 cm, men da cellen er skåret ud af en 30 cm x 30 cm celle produceret på samme måde som Solar Frontiers masseproducerede celler, giver resultatet forhåbninger om, at der i fremtiden kan masseproduceres CIGS tyndfilmssolceller, der ligger tæt på eller sågar over en effektivitet på 20 %. Rekorden blev målt af Japans Nationale Institut for Avanceret Industriel Videnskab og Teknologi. Den tidligere rekord lød på 18,6 %.

Læs hele artiklen om Solar Frontiers rekord her

7. januar 2013:

Teknologisk Institut har offentliggjort første udkast af deres vejledning til installation og montage af solcelleanlæg se hele vejledningen her

1. januar 2013:

Ingeniører vil læse om solceller… (Ingeniøren)

Resume: En første plads og hele fem pladser i top ti taler sit tydelige sprog, solceller var et populært emne i 2012. Ingeniøren har lavet sin top ti over de mest læste artikler på ing.dk i løbet af 2012, her indtages både første, anden, sjette, ottende og niende pladsen af artikler, der har solceller som emne. Mest interesse var der for historien om, at anlægget risikerer at ødelægge taget, hvis det ikke monteres ordentligt.

I den finurlige ende, så viste det sig at tre af de mest populære artikler i 2012 slet ikke var fra 2012, den ældste, ”Opgradering fra kæreste 7.0 til Kone 1.0” var sågar helt tilbage fra 2005.

Se hele listen her

<< Tilbage til oversigt