ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Smukt design med en solcellefacade

27 juni 2013, Nyhed

Solceller kan være smuk designdetalje på facaden af en bygning

De pryder allerede mange tage og er et solcelleanlæg gennemtænkt, så er det en flot designdetalje på en bygning, det gælder ikke mindst, hvis solcellerne anbringes på facaden af bygning.

Skal solcellerne på taget eller skal det være et jordanlæg, sådan er tankegangen traditionelt, når man står overfor at investere i et solcelleanlæg. Men der er en tredje mulighed, der samtidig kan være en flot designdetalje på bygningen. Solcellerne kan nemlig også placeres på facaden og her kan især tyndfilmssolcellerne fra Solar Frontier anbefales, både på grund af deres flotte sorte udseende, men sandelig også på grund af deres særlige egenskaber.

Ved facadeløsninger er solcellerne monteret I en 90 graders vinkel, hvilket ikke er optimal for solceller, i hvert fald ikke på en varm sommerdag, hvor solen står højt på himmelen. Derfor må man indstille sig på en lavere produktion eller flere paneler for at opnå samme produktion. På en vinterdag derimod kan solceller placeret på den rette facade faktisk have en højere effektivitet. Det skyldes at solen står lavere, men også at solcellerne ikke udsættes for skygger fra f.eks. sne og faldne blade, der har lagt sig på panelerne. Ligger der sne i omgivelserne er det faktisk en fordel, da det lys sneen reflekterer, kan give en højere produktion.

 De særlige egenskaber ved tyndfilmssolcellerne fra Solar Frontier gør, at de egner sig særligt godt til facadeanlæg. Det skyldes især deres gode evne til at omsætte selv svagt lys, der omdanner selv diffust lys til elektricitet. Men også deres høje tolerance i forhold til temperaturstigninger gør dem særligt egnede, da solceller på facaden ikke på samme måde som anlæg på tagen bliver afkølet af luften.

Så er der ikke plads til solcelleanlægget på taget, er taget ikke bygget til at kunne klare vægten af både paneler og montageudstyr, eller er man bare på jagt efter en spændende designdetalje til bygningen, der oveni købet udtrykker omtanke for miljøet, så er solceller på facaden måske den helt rette løsning.

 

<< Tilbage til oversigt