ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Nye regler - Så kom ændringsforslaget

07 november 2012, Nyhed

I går tirsdag kom det længe ventede ændringsforslag for reglerne på solcelle området, og modsat tidligere udmeldinger fra Energiminister Martin Lidegaard, så lægger det op til ændringer for både nuværende og kommende købere af solcelleanlæg.

De nye regler i hovedtræk

Nettomålerordningen bevares, men i en stærkt ændret udgave: Med den nuværende ordning, kan solcelleejerne bruge el-nettet som en slags batteri, hvor den strøm, der ikke bruges med det samme, sendes ud på nettet og så kan hentes igen, når der er brug for den. Ud/ind regnskabet opgøres på årsbasis. Med den nye ordning vil regnskabet opgøres på timebasis, med en betaling på 130 øre pr. kWh for den strøm, der sendes ud på nettet (Denne betaling vil over en femårig periode trinvis falde til 60 øre). Er der brug for mere strøm end solcelleejeren selv producerer, købes den til normal pris.

10-15 års overgangsperiode: Der er lagt op til at alle solcelleejere vil komme under den nye ordning, dog med overgangsperioder for folk der allerede har købt deres anlæg. Er anlægget således købt før 2012 vil man kunne fortsætte på den gamle ordning i 15 år, er anlægget derimod køb i år vil overgangsperioden kun være 10 år.

Virksomhedsordningen for private bortfalder: Dermed bliver afskrivningsmulighederne dårligere og tilbagebetalingstiden længere.

Mulighed for større anlæg: Hvor der på den nuværende nettomålerordning er en begrænsning på anlæggets størrelse på 6 kWp, vil der for den nye ordning ikke være begrænsninger på anlæggets størrelse.

Der er indtil videre kun tale om et ændringsforslag fra regeringspartierne, der har brug for opbakning fra andre partier for at få det gennemført. Enhedslisten og Venstre har tidligere været kritiske i forhold til ændringer af de nuværende regler. Så de kommende uger vil vise, hvad situationen ender med.

Artikler om den nye ordning:

Her er regeringens nye solcelle-ordning (EPN.dk, 6. november)

Vil ændre støtten til solceller (TV2.dk, d. 6. november)

Dyrere solceller på vej: Her er regeringens plan (dr.dk, d. 6. november.dk)

Her er regeringens udspil til en ny solcelleordning (Ingeniøren, d. 6. november 2012)

Artikler med reaktioner på den nye ordning:

Solcelleudspil får blandet modtagelse (EnergySupply.dk, d. 6. november)

Enig branche: Ikke en eneste husejer vil investere i solceller (Ingeniøren, d. 6. november 2012)

Minister beskyldes for at løbe fra klokkeklare solcelle-løfter (Ingeniøren, d. 6. november 2012)

Økologisk Råd: Solcelleforslag lægger op til uintelligent elnet (Ingeniøren, d. 7. november 2012)

<< Tilbage til oversigt