ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Nettomålerordning og skifte af elselskab

23 august 2013, Nyhed

Er man som solcelleejer på den gamle nettomålerordning og overvejer man at skifte elselskab skal man nøje overveje, hvornår man gør det. Man kan nemlig tabe mange penge på at skifte på det forkerte tidspunkt.

SolcelleanlægI den gamle nettomålerordning, som man som solcelleejer kunne komme på, hvis man havde købt sit anlæg inden 20. november 2012, er der årsafregning på solcellestrømmen. Det vil sige at man kan bruge strøm man aflevere til nettet om sommeren, hvor solcellerne producerer mest, om vinteren, hvor solcellerne ikke producere så godt. Dermed får man i princippet den fulde elpris for strømmen.

Med det nye frie valg af elselskab betyder det, at man skal være opmærksom på, hvornår man vælger at skifte selskab, for vælger man at skifte på et tidspunkt, hvor man har overskud på strømregnskabet, f.eks. lige nu efter en meget solrig sommer, så afregnes overskuddet på den strøm man har leveret med 60 øre pr kWh, hvorefter man til vinter må betale den fulde pris for strømmen. Det kan i værste fald dreje sig om flere tusinde kroner. Derfor kan det betale sig at være påpasselig og skifte på et tidspunkt, hvor man ikke har ”strøm til gode”.

Årsafregningen af nettomålerordningen foregår hos de fleste selskaber 1. januar.

Læs mere om emnet på dr.dk

<< Tilbage til oversigt