ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Næse til Klima og Energiministeren

31 maj 2013, Nyhed

Der har nærmest månedligt været regelændringer på solcelleområdet, det seneste halve år. Regelændringer, der kunne have været undgået hvis Klima og Energiministeren ikke havde sovet i timen.

Den stod på kritiske spørgsmål og endte med en næse til Klima og Energiminister Martin Lidegaard, da der i går var åbent samråd i Folketingets Energiudvalg. Årsagen er, at det har vist sig at ministeren allerede inden den nye solcellelov blev vedtaget i december sidste år flere gange var blevet informeret om muligheden for at udnytte et hul i loven og dermed omgå grænsen for den maksimale størrelse på solcelleanlæg på 400 kW. En viden der ikke blev videregivet til folketinget og som kunne have sparet solcellebranchen for både lovændringer og endnu en overgangsordning, med usikkerhed som følge.

Da solcelleloven blev ændret blev der samtidig aftalt finansiering af 800 MW solceller frem til år 2020. Men det tal kan meget vel nås længe inden da. Der er i dag opsat knap 500 MW i Danmark og overgangsordningen kan betyde op til 100 MW bare i år. Når de 800 MW er nået, vil loven igen skulle forhandles. Derfor var også både blå blok og Enhedslisten meget utilfredse med ministerens håndtering af sagen, men da man vurderede at det var en fejl og ikke bevist fra ministerens side slap han med en næse.

Læs hvad medierne har skrevet om emnet her

Overgangsordningen:

Overgangsordning for solceller er på plads

Borgerlige kræver ekstra hjælp til 'solcellebaroner'

Overgangsordning risikerer at sende støttekroner ud af landet

Ministerens rolle i sagen:

Lidegaard grillet på samråd: Bilag viser, at han VAR orienteret om stort solcelle-smuthul

Minister blev orienteret om hul i solcellelov fire gange

Næse til klima- og energiministeren for solcelle-sag

Enigt udvalg giver minister en næse

EL: Solcelle-brøler kan udløse ny solcellelov

 

 

<< Tilbage til oversigt