ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Farlige solcelleanlæg?

15 november 2013, Nyhed

Inverter fra DanfossI løbet af ugen er der i flere medier blevet talt om risikoen for farlige solcelleanlæg, det sker i forbindelse med at Sikkerhedsstyrelsen har udsendt tjeklister til både installatører og solcelleejere der skal sikre, at elsikkerheden er i orden i forhold til solcelleinstallationen. Samtidig advarer styrelsen om, at der kan være en sikkerhedsrisiko for mennesker og ejendom, hvis der ikke er installeret den type fejlstrømsafbryder, som kræves til inverteren.

Fra Co2Pro’s side vil vi ikke afvise, at der kan være mangelfulde installationer blandt de mere end 83.000 anlæg, der nu sider på tage hos danske familier. Har man købt sidst anlæg gennem en af Co2Pro’s forhandlere, skulle der dog ikke være noget at bekymre sig om. For det første er de fleste af de invertere vi forhandler bygget, så der ikke er behov for en ekstern fejlstrømsafbryder af type B, for det andet bliver vores forhandlere instrueret i, hvad de skal være opmærksomme på i henhold til producenternes foreskrifter og sikkerhedsstyrelsens anvisninger.

Det skader dog ikke at være på den sikre side, så her er de to tjeklister til henholdsvis solcelleejere og solcelleinstallatører

Tjekliste til solcelleejere

Tjekliste til solcelleinstallatører

Herunder kan du se en liste over hvilke type fejlstrømsafbryder dansk solcelleforening pr. 20. November 2013 anbefaler til en lang række invertere samt certifikater fra producenter.

Dansk solcelleforenings anbefalinger

Certifikat fra SMA

Certifikat fra Power One

Certifikat fra Danfoss

Certifikat fra Fronius

 

<< Tilbage til oversigt