ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Endnu en stor tysk producent i vanskeligheder

18 juni 2012, Nyhed

Mens store dele af den europæiske solcellebranche i sidste uge mødtes til Inter Solar en af verdens største årlige solcellemesser i München, så måtte endnu en stor tysk producent melde insolvens til de tyske domstole. Det drejer sig om virksomheden Solarwatt AG. Virksomheden håber at kunne køre insolvenssagen under den særlige tyske ordning ’Schutzschirmverfahren’ (groft oversat paraplyproces eller beskyttelsesskærmsproces). Denne ordning giver virksomheden mulighed for selv i samarbejde med en rådgiver at administrere og forsøge at rette op på økonomien. Ordningen er dermed sidste skridt i et forsøg på at undgå en konkurs.

Læs mere på tysk her

Dermed fortsætter rækken solcelleproducenter der går konkurs og efterlader kunderne med garantier der forsvinder ud i den blå luft. Tidligere på måneden gik amerikanske Konorka konkurs og så sent som i maj var det den tyske tyndfilms producent Soltecture, der måtte dreje nøglen om.

I slutningen af maj vurderede Ernst & Young sammen med  Bloomberg New Energy Finance (BNEF) at mindst halvdelen af verdens solcelleproducenter enten vil gå konkurs eller blive opkøbt.

Læs mere på engelsk her

Co2Pro’s leverandører LG, Mitsubishi Electric og Solar Frontier er alle en del af større virksomheder, der ikke kun har solceller som en del af deres produktion og som har eksisteret i mere end halvfems år. De har også begge beskæftiget sig med solcelleteknologi i over 30 år.

Læs mere om, hvorfor det betaler sig at købe kvalitet her

<< Tilbage til oversigt