ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Analyse: Solceller betaler sig

26 oktober 2012, Nyhed

Ugens nyheder: Uddrag fra medierne fra perioden d. 22. – 26. oktober

Analyse: Solceller betaler sig (Erhvervsmagasinet Installatør, d. 25. oktober 2012)

Resume: En analyse foretaget af rådgivningsvirksomheden Deloitte viser, at solenergi vil blive fuldt konkurrencedygtigt med vindkraft. Undersøgelsen viser blandt andet at omkostningerne på solenergi i dag ligger på 1,33 kr./kWh et tal Klimakommissionen tidligere har vurderet først vil blive nået i 2050. Der vil omkostningerne ifølge den nye undersøgelse være helt ned på 0,46 kr./kWh og dermed konkurrencedygtig i forhold til vindkraft. Undersøgelsen viser også at solcellernes indmarch på det danske marked, der for alvor har taget fart i år, har skabt 4.000 nye arbejdspladser.

Læs hele artiklen her       Læs hele rapporten her


 Ventetid koster solcelleejere dyrt (EnergySupply.dk, 24. oktober 2012)

Resume: Solcellernes massive indtog på det danske marked er kommet bag på de fleste, deriblandt de danske elselskaber og Energinet.dk. Det betyder lange ventetider på at få sit nye solcelleanlæg tilmeldt til nettomålerordningen. I løbet af sommeren lå ventetiden på to måneder og det har kostet solcelle ejerne. Professor i energiteknik og en af Sveriges førende solcelleforskere Björn Karlsson vurdere at en hustand med et 6 kW-anlæg i gennemsnit har tabt næsten 2.000 kr. i indtægter.

Der er i øvrigt ikke udsigt til kortere ventetider lige foreløbig, siden starten af oktober er antallet af tilmeldinger eksploderet, da folk vil tilmeldes ordningen inden de forventede regelændringer.

Men da ca. halvdelen af årsproduktionen opnås i maj til august, vil nye solcelleejere på nuværende tidspunkt langt fra stå til at miste ligeså meget i indtægter.

Læs hele artiklen her

 

<< Tilbage til oversigt