ServiceNyhederNyttige linksSitemapKontakt Vi er en grossistvirksomhed inden for Energioptimering

Nyheder

<< Tilbage til oversigt

Ændringer kommer efter efterårsferien

10 oktober 2012, Nyhed

Ugens nyheder: Uddrag fra medierne fra perioden d. 4. – 10. oktober

Minister om ny solcelle-strategi: Alle størrelser skal være med (Ingeniøren, d. 5. oktober 2012)

Resume: Energiminister Martin Lidegaard fremlægger nu sine synspunkter inden de kommende forhandlinger om støtten til solceller. Her lægger han vægt på at de kommende regler kommer til at gælde for anlæg af alle størrelser, hvilket Det Økologiske Råd tolker som en nedlæggelse af nettomålerordningen.  Økonomisk lægger han op til, at det stadig skal være attraktivt at investere i solceller, men at tilskuddet fra staten skal være passende. Endelig ønsker han en fordobling af mængden af solenergi frem til 2020. Energiministeren vil efter efterårsferien indkalde forligspartierne bag energiaftalen til forhandlinger og forventer, at der derefter vil komme ændringer.

Læs hele artiklen her

Læs udmeldelsen fra Energiministeren her

Ældre boligejere mest ivrige efter solceller (EnergySupply.dk, 9. oktober 2012)

Resume: En rundspørge til 1.200 boligejere indikerer at det særligt er de 50-69-årgige, der er interesseret i at investere i solceller, i hvert fald indenfor det kommende års tid. Halvdelen af de adspurgte, som regnede med at investere i solceller planlægger at betale for egne midler uden at optage lån.

Læs hele artiklen her

Solcelleindgreb kan koste 2600 job (dr.dk, 10. oktober 2012)

Resume: Op til 2.600 står til at miste deres arbejde, hvis Klimaminister Martin Lidegaard gennemfører sit bebudede indgreb på solcelleområdet. Det viser en ny analyse som Mandag Morgen har foretaget på baggrund af tal fra den tyske solcelle industri. Ændringerne vil ramme over en bred vifte af arbejdsområder fra tømrer og elektrikere til markedsføring og logistik. Paradoksalt, når der samtidig er afsat 5-6 milliarder kroner til at skabe grønne job.

Læs hele artiklen her

Forskere: Uambitiøs solcellestrategi er spild af energi (Ingeniøren, 10. oktober 2012)

Resume: Energiminister Martin Lidegaard har meldt ud, at han ser en fordobling af den nuværende mængde solenergi frem til 2020 som det optimale resultat. Det er langt fra ambitiøst, ja vil ligefrem være en dårlig investering mener forskere fra Aarhus og Aalborg universiteter. Skal vi have den optimale energiblanding kræver det en årlig forøgelse på 150 til 200 MW om året, den samme mængde som Energiministeren ønsker for hele perioden.

Læs hele artiklen her

<< Tilbage til oversigt